omat koiramme

FI MVA Kipazin Mentha Gracilis "Totoro"

Omistaja:
Kirsti Forstén

Tietoa Totorosta
Totoro, Totto, TottoPoo, ToroToro, Totsi, TotsiRoo, Popponen, Troo... Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja yksi jokaiseen tilanteeseen. Totoro on hippasen kahtiajakautunut persoona (tyypillinen kalat ehkä?):
  • toisaalta todella kiintynyt omiinsa, toisaalta äärimmäisen itseriittoinen ja omillaan toimeen tuleva omien polkujensa tallaaja
  • toisaalta kuuntelee todella hyvin, toisaalta ei ole kuulevinaankaan
  • toisaalta hyvin miellyttämisen haluinen, toisaalta ei vois vähempää kiinnostaa -tyyppi
  • toisaalta ihana ja toisaalta niin kamala, ettei aina tiedä mitä tuon otuksen kanssa oikein pitäisi tehdä
Omien kesken Totoro haluaa olla kaikkien kaveri ja mitä yrmeämmin Totoroa yrittää "karkottaa" luotaan, sitä sitkeämmin poika tekee itseään tykö, vaikka selällään ryömien. Yönsä Totoro nukkuu kainaloisena, ellei sitten ole liian kuuma.

Vieraat ihmiset Totoro ensin haukkuu ja yleensä kunnolla, sitten voikin jo kiivetä syliin, Totoro on hyvin sosiaalinen poika, ainakin länderiksi. Totoro myös jaksaa nököttää ihmisten, koiria ymmärtämättömienkin, rapsuteltavana todella kärsivällisesti ja yllättäen Totorosta on kuoriutunut oikea pikkulasten kaveri, sen mielestä pienet ihmiset, vieraatkin, ovat aivan hurmaavia, vaikka välillä ovatkin niin kovin kovakouraisia.

Vieraisiin koiriin Totoro suhtautuu uteliaasti. Jos toinen on kaveria, niin Totorokin on, mutta jos toinen ”haastaa”, niin Totoro vastaa. Onpa Totoro kerran livahtanut kasvattitapaamiseenkin taluttimetta ja kävi tarkastamasa kaikki koirat, niin nartut kuin urokset, niin nuoret kuin vanhat, eikä mitään murinaa kuulunut missään vaiheessa.

Näyttelyissä Totoro käyttäytyy nykyään mallikelpoisesti, eikä aristele pöydällä, vaikka pöytä olikin varsin pitkään Totorolle ongelmallinen kiitos ikävän eläinlääkärikokemuksen. Töitä asian kanssa tehtiin ihan jonkin verran ennen kuin päästiin nykytilanteeseen eli Totoro antaa vieraitten ihmisten käsitellä itseään pöydällä täysin ongelmitta. Pöydän sijaan Totoron tämänhetkinen ongelma näyttelyitten osalta on emännän laiskuutta: ei olla opeteltu raavaamista vieläkään, joten näyttelykehässä nähdään varsinainen kengurukeppi...

Kaikkineen Totoro on hyvin eläväinen, herkkä ja äärimmäisen sympaattinen koira.