html> tunnelmaa ja kontaktia
 

tunnelmaa ja kontaktia

Teksti: Kirsti Forstén, ©Kirsti Forstén
Kirjoitettu vuonna 1999

Agility-reppu ja agility-vaatteet...JEE!! Nyt mennään. Kenttä lähestyy....HAU, HAU, UUU, VÄY, VIU... Emäntäkin osallistuu riemuuni ja ulvoo auton etuosassa: ‘Pää kiinni, hiljaa, lopeta, turpa tukkoon, riittää...’. Kääntää radiotakin kovemmalle, ajaa painavalla kaasujalalla. Todella innoissaan siis. Vihdoin perillä, kaivaudun auton lasin läpi, yritän rynnätä ulos. Täällä on tunnelmaa.

"Ottakaa kontaktia, ottakaa kontaktia!!" Ja minähän otan. Jotta emäntä varmasti huomaisi niin hihasta kiinni ja tiukkaan ja hampailla. "Nyt on hyvä kontakti. Hienoa!!". Paitsi ehkä emännästä : "Niin tämä on näitä suojelukoulutettuja saksalaisia palveluskoiria."

"Tehdään tällainen todella helppo harjoitus. Ohjaaja menee esteiden taa ja minä pidän kiinni koirasta ja sitten huudatte koiraa ja käskette samalla: hyppy, hyppy, muuri.". Emäntä petturi jättää minut vieraan miehen käsiin ja juoksee esteiden vieritse muurin taa. Huutaa siellä hyppy, hyppy... Ja kun pääsen irti niin ryntään pikimmiten emännän luo, sitä samaa reittiä kuin hänkin, esteiden ohi. "Jaaha, otetaas sitten alusta...".

"Puomilta sitten suoraan putkeen. Muistakaa käskyttää ajoissa." Vauhdilla puomille: ylös, ravia, alas ja makkaraa. Mitä ei makkaraa!?! Ja tuohon putkiloon en kyllä mene ennen kuin on makkara saatu. Se on nyrkissä piilossa, minä tiedän. Mutta makkaratta on mentävä, kun kouluttaja tulee avuksi ja emäntä ehtii juosta karkuun. Siis putkeen ja MAKKARAA.

Talutin irti. Mutta mikäs ihana tuoksu tuossa on. NUUUUUUH!!!!
Emäntä on niin kovin malttamatonta rotua.
"HALOO!!!!" se huutaa.
"Ottakaa kontakti koiraan ja sanokaa sille mitä sen on tehtävä."
"HALOO!!!! AASA TÄÄLLÄ!!!!"
No olkoon tuoksut tutkimatta. Tullaan, tullaan kun ehditään. No mitäs me sitten tehdään?

Hei emäntä vettä sataa. Hohoi vettä sataa!!! Täällä kastuu, huomaatko lainkaan. Et kai tosissasi tarkoita, että jatketaan vesisateessa. Ei ainakaan vapaaehtoisesti. Taatusti ei sateessa. Voi vaikka olla kenttä liukas. Olkoon vaan hiekkakenttä. "Aasa taitaa olla jo väsynyt, lopettakaa te tältä erää. Jatketaan taas seuraavalla kerralla." No niin, siinäs näit, ei kukaan sateessa opiskele, opettajakin sen tietää, vaikkei emäntä.

Eihän meistä kukaan halua kastua, pysykäämme siis kuivina.
toivoo Aasa